fbpx

Nytt av året er at vi tilbyr jevnlige nyhetbrev. Under kan du lese siste nyhetsbrev og melde deg på for å få uforpliktende fondstips til din fondsportefølje automatisk inn i din mailboks.

September; lave forventninger – og markedene falt

 

Referanseindeksen S&P 500 er ned 4,8% i september. Indeksen har hatt sitt verste månedlige fall siden mars 2020. En sak er historikk og at september og oktober over tid er de to tyngste månedene i året. Men i 2021 kan vi også finne mange konkrete årsaker til fallet: – Nedgang i Kina, bekymringer hos Evergrande, forstyrrelser i forsyningskjedene, økte energipriser, inflasjon – midlertidig eller varig?, en sterkere dollar, høyere statsrenter, nervøsitet rundt det amerikanske gjeldstaket, «tapering» (reduksjon i støttekjøp fra Fed), koronapandemien og Nord-Korea som prøveskyter missiler.

 

Kontroll på din pensjon?


Det er jo slik at dere alle har en opptjent pensjonskapital fra de åra dere har vært i arbeidslivet. Kapitalen øker for hvert år dere jobber da alle arbeidsgivere er pliktig å sette av en del av lønna deres til pensjonssparing. Denne “pengebingen” er låst for uttak inntil pensjonsalder. Da begynner vi å komme frem til poenget med mitt bidrag.

Det betyr noe hvordan pensjonskapital håndteres!

Lykke til med din spareportefølje!

Mvh Jo

Jo Helgestad

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Våre mest leste saker på nettsiden

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Nyheter
admin

Hyggelig omtale i Finansavisen

I Finansavisen 10. september er daglig leder, Jo Helgestad, i Pengeråd intervjuet for å gi sitt syn på de økonomiske markedsutsiktene og sine anbefalinger. Dette er en særdeles hyggelig anerkjennelse for det Hamar-baserte selskapet. Daglig

Bookmark and Share

Les mer »

Vi hjelper deg med å nå dine mål!

Kom i gang på 1-2-3.

Se hvordan ved å klikke her.

Hvordan jobber vi?

Vår metodikk er å kontinuerlig overvåke markeder og fond for å danne oss et bilde av hvilke fond som vil gi best avkastning på 1-6 mnd. sikt. 

Vi tror at nær historisk prestasjon indikerer sannsynlighet for at dette i mer eller mindre grad vil gjenta seg i nær fremtid. Vi jobber for å videreutvikle vår evne til å se når situasjonen ligger til rette for verdiøkning og når det er tegn til at verdien kan falle.

Vi kjøper ikke kun fordi fondet har falt og har lav relativ verdi, vi vil se at fondet er i positiv utvikling. Den største utfordring ved investeringer er kjøp. Ved hjelp av tekniske analyser prøver vi å bli bedre til å time kjøpet.

Makro

Vi bruker vår tid på å lese makro samt nyheter og trender i næringslivet, og på grunnlag av dette finne de beste fondene til våre kunder. Dersom du ønsker å lese mer makro kan sidene til eksempelvis DNB og Storebrand anbefales. Følg lenkene under for å komme til makrosidene.

DNB

Storebrand

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Kategorier: Nyheter