Pengeråd AS (tidl. Pensjon & Pengeråd AS (P&P)) er en uavhengig rådgiver innen pensjon, sparing og privatøkonomi. I tillegg tilbyr vi rådgivning innen bedriftsøkonomi og idrett.

Vår forretningside er å selge uavhengige finansielle råd. -Ingen produkter, kun råd. Dette til forskjell fra bankene som gir “gratis råd” men tar sine inntekter gjennom salg av egenproduserte- eller utvalgte produkter. Vi er som advokaten, revisor eller regnskapsfører; vi selger råd!

Det har de siste årene vokst fram en rekke finansielle rådgivere utenfor bankene.-Mange hevder å være uavhengige. Noen sikter mot det generelle markedet, andre retter seg særlig mot formuende personer og institusjonelle kunder. Førstnevnte gir gratis råd men selger utvalgte produkter, sistnevnte selger rådgivning i kombinasjon med distribusjon av produkter som passer til de investeringsløsninger som blir anbefalt.

Pensjon & Pengeråd har ingen avtaler, distribusjon, salg eller returprovisjon fra noen leverandører. Våre kunder har med seg sine spareforsikingsprodukter (unit links, investeringskonto, spareforsikring med investeringsvalg, el), sin innskuddspensjon eller sine pensjonskapitalbevis / fripoliser til oss, uavhengig av hvor de er kjøpt, og kjøper råd rundt forvaltningen. Forutsetningen for avkastningsgenererende rådgivning er at produktene har fondsvalg, dvs at det ikke er garanterte spareprodukter. For garanterte spareprodukter kan vi kun gi generell rådgivning rundt egenskaper, verdi, endringsmuligheter, ol.

Ren rådgivning er uvanlig innen finans. Det finnes dog enkelte aktører som Pengedoktoren  og Gabler Steenberg & Plathe. Disse jobber også med pensjonsrådgivning, men har andre fokuesområder enn P&P. Begge er underlagt mva-plikt – som P&P – noe som bekrefter at det ikke er “omsetning og formidling av finansielle tjenester”(mval §3-6) – som er unntatt mva. – vi her snakker om.

Vår primæraktivitet er fondsvalg innen pensjon og kapitalforsikring.. Denne aktiviteten er beskrevet i Forsikringsavtaleloven (jmf skriv fra Finanstilsynet pr. 28.april 2014) , og krever ikke konsesjon etter Verdipapirhandelloven.  Siden finans generelt er underlagt et betydelig regelverk, er overnevnte dokumentert gjennom brev fra adv. Jon Vinje hos Advokatfirmaet Mageli & Co ANS pr. 28.10.2014:

Adv. Jon Vinje Brev om rådgivning

Selskapet ble etablert i november 2014. Eiere er Lene Knudsen Helgestad og Jo Helgestad. I styret sitter de samme, med Lene som styremedlem og Jo som styreleder og daglig leder. Forretningssted er Helge Væringsaasensgate 16 på Ajer, Hamar.

Lene (54) er daglig leder og majoritetseier i Hamar Glasmagasin AS. Hun har jobbet i familiebedriften i hele sitt yrkesaktive ilv. Lene er stilsikker og kjent for sin gode smak.

Jo (54) er utdannet siviløkonom (Bodø, 95) samt er også ingeniørutdannet (elektro, Gjøvik, 88). Han har jobbet innen revisjon, regnskap(senest Visma, 2014), bedriftsrådgvining i bank (Nordea, 1998/2003) samt som kapitalforvalter (Formuesforvaltning 2003/2013). Jo er eneste ansatte i firmaet. Jo er autorisert finansrådgiver.

Pensjon & Pengeråd AS ble startet opp som følge av ønske om å drive egen forretning innen et område Jo brenner for. Kapitalforvaltning med fondsvalg ble også i noe grad bedrevet i virke som kapitalforvalter – med suksess – og erfaringer fra da er tatt med videre til dagens aktivitet. Mulighetene er mye større nå da vi har full frihet til å velge de fond, forvaltere og leverandører som til enhver tid er best. Som tidligere idrettsmann vet jeg at ingen alltid er best. Her kan vi følge formutviklingen og være på lag med de som til en hver tid er blant de beste.

Ved siden av fondsforvaltning har vi interesse og kunnskap innen personlig økonomi. En krone spart er en krone tjent. Erfaring fra regnskap har også gitt oss god innsikt innen selskapsetablering, selvangivelse, regnskap og bedriftsrådgivning.

Jo sin interesse og deltagelse innen idrett med en bra aktiv karrière som langrennsløper, tre år som leder av Hamar Skiklubb, og pt sportslig leder i klubben, har gitt erfaringer som kan omsettes i tjeneste for andre.

Jo sin CV: CV

Familie høst 13  Hamar Rulleski speaker

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.