Ovenfor bedrifter tilby vi primært to type tjenester: – Økonomisk rådgivning ovenfor de ansatte, og da primært pensjonsrådgivning. Og mer ordinær bedriftsrådgivning.

 

Økonomisk rådgivning ovenfor ansatte:

Obligatorisk tjenestepensjon (OTP): Din bedrift er pliktig til å tllby de ansatte tjenestepensjon. Det vanligste valget er Innskuddspensjon, dvs. bedriften setter månedlig inn et beløp på den ansattes pensjonskonto. Fremtidig pensjon bestemmes av fondsvalg, renter, marked, tid til utbetaling og lengde på utbetaling. Alternativet er Ytelsespensjon. Her bestemmes fremtidig pensjon i nåtid – som i offentlig pensjon. Et nytt og stadig mer populært alternativ er Hybridpensjon. Dette er en mellomting mellom ytelsespensjon og innskuddspensjon (se under).

Innenfor Innskuddspensjon forvaltes midlene slik bedrift og bank/livselskap har blitt enige om. Normalt betyr dette at enten inngås det kollektivt eller individuelt investeringsvalg. Ved førstnevnte alternativ er det arbeidsgiver som bestemmer hvilke fond/fondspakke pensjonen forvaltes i, i sistnevnte kan den ansatte selv gå inn og velge fond i leverandørens tilbud. Her kan vi da rådgi enten bedriften i valg av kollektiv løsning – eller den enkelte ansatte i fondsvalg.

Hybridpensjon ligner mest på en innskuddspensjon i opptjeningstiden. Innskuddene er en prosent av lønn, men for å sikre lik pensjon for kvinner og menn er det høyere sparing for kvinner. I utbetalingstiden er likhetene større med ytelsespensjon, blant annet ved at pensjonen kan gjøres livsvarig og man er fortsatt medlem av pensjonsordningen.

Om en ansatt dør vil pensjonskapitalen gå til forsikringskollektivet, og ikke til de etterlatte. Dette er samme prinsipp som for ytelsespensjon, og bidrar til høyere pensjon til de ansatte.

Bedriften kan enten velge kollektiv forvaltning av Storebrand, eller individuelt investeringsvalg for den ansatte. Dersom bedriften velger kollektiv forvaltning kan man også velge å regulere innskuddene i takt med lønnsveksten. Ved individuelt investeringsvalg vil forvaltningen i pensjonsavtalen ligge tett opp mot forvaltningen for innskuddspensjon.

Privatøkonomisk rådgivning ovenfor ansatte: Her kan vi tilby alle råd som under fliken Privatøkonomi.

Tilbudene anses som klare goder ovenfor de ansatte.

 

Bedriftsrådgivning:

Etablering av selskap og hjemmeside, økonomistyring, budsjettering, finansiering.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.