Økonomibilde - illustrasjon

Jo Helgestad har lang erfaring med pengeplasseringer og forvaltning av oppsparte midler. Pensjon er også din formue som med enkle grep kan gi deg mer når utbetalingene kommer.

Jeg opplever for ofte at pensjon nedprioriteres. Derfor ønsker jeg å gi deg tre smarte ting du kan gjøre for deg selv og din pensjon. Det beste er at det tar kun noen minutter, sier daglig leder Jo Helgestad.

Det er jo slik at dere alle har en opptjent pensjonskapital fra de åra dere har vært i arbeidslivet. Kapitalen øker for hvert år dere jobber da alle arbeidsgivere er pliktig å sette av en del av lønna deres til pensjonssparing. Denne “pengebingen” er låst for uttak inntil pensjonsalder. Da begynner vi å komme frem til poenget med mitt bidrag.

Det betyr noe hvordan pensjonskapital håndteres!

Jo Helgestad, Daglig leder Pengeråd AS

Jo Helgestad, Daglig leder Pengeråd AS

Har du lest denne? Anne Oline Barflo: Kjempefornøyd med Pengeråd

Tips #1 – Ta eierskap til egen pensjon ved å få oversikt

Klikk deg inn på Norsk Pensjon med BankID for å få oversikt over dine pensjonsavtaler.

Tips #2 – Ta valg

Du har selv ansvar for din egen pensjon. Det betyr at du må velge hvilke profil på dine investeringer. Dette handler ofte om hvor stor del av pensjonen som skal være eksponert for aksjemarkedet. Det er derfor viktig at du tar valg som er riktig for deg og din situasjon.

Tips #3 – Start sparing

Alle får mindre utbetalt som pensjonist enn når de er i arbeidslivet. Derfor er det fornuftig å starte egen sparing i tillegg. Med den velkjente «rentes-rente-effekten» vil eksempelvis en tusenlapp i måneden i aksjefond kunne bli svært mye over 10, 15 og 20 år.

Ønsker du hjelp til å velge de rette fondene for deg så har vi lang erfaring med dette. Vi bruker vår tid på å lese makro samt nyheter og trender i næringslivet, og på grunnlag av dette finne de beste fondene til våre kunder.

Du vil kanskje lese denne artikkelen? Råsterke avkastningstall: Avkastningstallene for 2020 og siden oppstart 1.9.2014; hhv. 58% og 169%

Hvordan jobber vi?

Vår metodikk er å kontinuerlig overvåke markeder og fond for å danne oss et bilde av hvilke fond som vil gi best avkastning på 1-6 mnd. sikt.

Vi tror at nær historisk prestasjon indikerer sannsynlighet for at dette i mer eller mindre grad vil gjenta seg i nær fremtid. Vi jobber for å videreutvikle vår evne til å se når situasjonen ligger til rette for verdiøkning og når det er tegn til at verdien kan falle.

Vi kjøper ikke kun fordi fondet har falt og har lav relativ verdi, vi vil se at fondet er i positiv utvikling. Den største utfordring ved investeringer er kjøp. Ved hjelp av tekniske analyser prøver vi å bli bedre til å time kjøpet.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.