fbpx
Jo Helgestad

-Vi lever nå i tider som blir stadig mer turbulente. Det påvirker også aksjekurser og alle verdens børser. Det er lett, men veldig lite lønnsomt, å bli revet med av frykt og usikkerhet. For det eneste som er helt sikkert er at oppgangstidene vil komme tilbake, og at den oppturen vil du være med på.

 

Det sier Jo Helgestad i Pengeråd AS, som mener det viktig å tenke langsiktig og følge den opprinnelige planen uansett om pilene peker opp eller ned.

-Tid er det viktigste når du skal spare i aksjer eller fond. Det er helt avgjørende med et langsiktig perspektiv. Ingen kan vite når bunnen er nådd og når kursene begynner å stige igjen. Men når du har et langsiktig perspektiv, blir ikke dette annet enn et kortsiktig tilbakeslag.

Følg planen din

Det er lett å bli nærsynt når børsene faller og veksten avtar, ifølge Jo Helgestad, som mener det er mange grunner til de urolige tidene som investorer opplever for tiden.

-Inflasjonen skyter i været i kjølvannet av koronapandemien, og sentralbankene øker rentene kraftig. Den meningsløse krigen i Ukraina fører ikke bare til store menneskelige lidelser, men også til økte råvarepriser og stor usikkerhet på mange områder. Dette er ikke godt nytt for de som har investert i fond eller aksjer, sier Helgestad, som likevel advarer sparere mot å bli revet med i en bølge av frykt og panikk.

-Hold fast ved den planen du opprinnelig satte deg. Har du investerer i aksjer eller fond bør du alltid tenke planmessig. Ikke kjøp eller selg på grunnlag av følelser, men følg planen din.

Korreksjoner er en del av spillet

Jo Helgestad forteller at korreksjoner og tilbakeslag er en uunngåelig del av virkeligheten for alle som sparer i aksjer og fond.

-Risiko er en del av spillet. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være. Dette er grunnen til at vi alltid prøver å finne en risikoprofil som passer for den enkelte sparer. Jo høyere risiko, jo høyere avkastning. De siste årene har vi hatt en kraftig og jevn børsoppgang over hele verden, og det var forventet at det måtte komme en korreksjon før eller siden. Dette er en del av spillet. Men historien forteller oss at det går seg til. Fondseiere som har en langsiktig plan, og klarer å sitte gjennom nedturen, vil slå bankrenten med god margin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Våre mest leste saker på nettsiden

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Nyheter
admin

Hyggelig omtale i Finansavisen

I Finansavisen 10. september er daglig leder, Jo Helgestad, i Pengeråd intervjuet for å gi sitt syn på de økonomiske markedsutsiktene og sine anbefalinger. Dette er en særdeles hyggelig anerkjennelse for det Hamar-baserte selskapet. Daglig

Bookmark and Share

Les mer »
Kategorier: Nyheter