Bilde av Jo Helgestad

Jo Helgestad og Pengeråd AS har levert solide resultater for kundene sine også i 2023. Forventningene er høye for 2024. Nettopp derfor er det viktig med et våkent blikk for det uventede.

 

-Forventningene er større nå enn de var på samme tid i fjor. Teknologi, og særlig kunstig intelligens har dratt opp veldig i år. De globale indeksfondene har levert svært gode resultater, og vi har vært veldig heldig med valutakursene i 2023. Jeg er slett ikke sikker på at dette kommer til å fortsette inn i det nye året, og jeg kommer nok til å være mer forsiktig med USA og teknologi i tiden som kommer, sier Jo Helgestad.


Mye usikkert

Det er mye som er usikkert i verden ved inngangen til 2024, og mye som er vanskelig å forutse.

-Jeg er for eksempel rimelig sikker på at bærekraft vil komme sterkt tilbake etter å ha gått veldig dårlig de to siste årene. Spørsmålet er bare når økningen kommer. Blir det resesjon eller myk landing i USA, og hvordan vil det påvirke Apple, Microsoft og de andre selskapene som vi populært kaller «the magnificent seven»? Valuta er en av de faktorene som har stor betydning og som er veldig vanskelig å forutse, sier Jo Helgestad.

-Og så er det de store spørsmålene: Hvor lenge vil styringsrentene ligge på dagens toppnivå? Hvor mange rentesenkninger vil vi få i 2024? Hva er konsekvensene om sentralbankene bommer på tempoet i rentenedsettelsene? Vil en positiv rentedifferanse mot utlandet være gunstig? Og presidentvalg i USA, de-globalisering og en oppblomstrende anti-vestlig front? Og ikke minst det grønne skiftet; tempo, samarbeid og kostnader?


Ikke for mye krydder

Pengeråd AS har delt inn sitt tilbud i tre klasser med høy, middels og lav risiko. Avkastningen i år er på mellom 14 og 23 prosent, og det er langt over det som er forventet.

-Vi har truffet godt i år også. Det handler om å være aktiv, å følge godt med og å tilpasse porteføljen etter den dagsaktuelle situasjonen, sier Helgestad og stiller spørsmålstegn om passive indeksfond vil være mindre egnet for denne tilpasningen.

-Vi benytter oss av solide, internasjonale forvaltere og er blitt enda tydeligere i forhold til risikoprofil. Vi tror ikke dette er tiden for høyrisikoinvesteringer. Vi har noen såkalte «krydderfond», som er spennende og lovende, men det må ikke bli for mye krydder. Da kan det fort bli for sterkt, smiler Helgestad.


Klikk her for å lese hva Jo Helgestad ser i krystallkula.

Bookmark and Share
Kategorier: Nyheter

1 kommentar

Desember 23: Oppsummering, resultat - og HVA NÅ? - Pengeråd · januar 5, 2024 16:44

[…] (2023) og fremtiden (2024). Da denne fortsatt er fersk, gjentar jeg ikke dette. Se artikkel her. Likevel tar vi en kort oppsummering på […]

Lukket for kommentarer.