Oversikt – målsetning – handling

 

Oversikt:

Pensjon: www.norskpensjon.no    Her får du full oversikt over dine pensjons- og uføreavtaler – uansett leverandør

Sparing: www.vps.no                       Her får du oversikt over dine vps-registrerte verdipapirer. Typisk er dette enkeltaksjer. For fondsoversikt må du generelt gå inn på din leverandørs (kontoførers) hjemmeside og logge inn.  Viktig å huske på om verdipapirene er registrert på deg privat eller ditt selskap.

 

Målsetning:

Realistiske og tilpassede målsetninger er svært viktig. Men like viktig er at du tar utgangspunkt i din nåsituasjon, og planlegger veien til målet ut fra nået. Viktige spørsmål å stille seg da er:

Hvem er du? Hvilken risiko (verdisvingninger) ønsker du å ta – hvor langsiktig er du – har du behov for uttak i investeringsperioden?

Et bra verktøy å bruke for å få innsikt i overstående er Nordnets (nordisk internettbank som har spesialisert seg på sparing og investering) Investeringsguide.

 

Handling:

Investeringsguiden gir råd for handling, dvs. valg og kjøp av fond. De fleste banker har råd rundt fondsvalg på sine hjemmesider. Storebrand har en løsning noe lik Nordnets.

Merk at hos de fleste banker er det liten forskjell mellom hvilke fond som tilbys innen deres spareforsikringstilbud og blant frie fond. Men avvik kan forekomme. Husk da at vi rådgir på spareforsikring/kapitalforsikring med investeringsvalg.

 

 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.