fbpx

-Jo tidligere du kommer i gang med sparing, jo bedre er det. Det er tiden og rentes rente som jobber for deg.

Det sier Jo Helgestad i Pengeråd AS, som har laget en illustrasjon som viser effekten av nettopp tid og rentesrente.

Pengeråd - Illustrasjon rentesrente
Bedriftsløsning? Se vårt tilbud ved å klikke her.

Eksempelet

Illustrasjonen viser hvem av to personer som sitter igjen med mest penger når de fyller 65 år. Person 1 starter å spare når hun er 25 år gammel. Hun sparer 2.500 kroner hver måned i 10 år på rad. Etter disse 10 årene slutter hun å spare og er dermed ferdig spart i en alder av 35 år. Pengene lar hun stå i aksjefond der hun i gjennomsnitt får åtte prosent årlig avkastning. Illustrasjonen viser at person 1 sitter igjen med 4.730.000 kroner når hun en 65 år gammel.

Person 2 starter ikke å spare før han er 35 år gammel. Han sparer det samme beløpet som person en, 2.500 kroner hver måned, helt til han blir 65 år gammel. Det vil si i 30 år på rad. Han sparer i samme aksjefond som person 1, og får som henne åtte prosent årlig avkastning. Når han blir 65 år gammel sitter han igjen med 3.670.000 kroner.

Lest denne saken? – Oppsiktsvekkende tall

Effekten av rentes rente

Til tross for at person 2 har spart 2.500 kroner hver måned i 20 år lenger enn person 1, det vil si 600.000 kroner mer i direkte innskudd, sitter han igjen med hele 1.060.000 mindre enn person 1.

-Dette viser effekten av rentes rente over tid, og hvor viktig det er å komme i gang med sparing så tidlig som mulig, sier Jo Helgestad.

-Ja, vi skjønner at en 25-åring trolig også har annet å bruke penger på. Men her ser du den eksepsjonelle effekten av å komme i gang så tidlig du bare kan!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Våre mest leste saker på nettsiden

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Nyheter
admin

Hyggelig omtale i Finansavisen

I Finansavisen 10. september er daglig leder, Jo Helgestad, i Pengeråd intervjuet for å gi sitt syn på de økonomiske markedsutsiktene og sine anbefalinger. Dette er en særdeles hyggelig anerkjennelse for det Hamar-baserte selskapet. Daglig

Bookmark and Share

Les mer »