Det er drøyt fem år siden Jo Helgestad startet opp sin egen virksomhet innen fondsrådgivning. I løpet av disse årene har kundene hans hatt en årlig avkastning på 10 prosent i snitt. Og som frittstående aktør kan Pengeråd AS velge de løsningene som til enhver tid fungerer best. Den gamle sportsmannen ønsker å skape et vinnerlag.

– Jeg er ikke kjent med at det er andre tilbydere av fondsvalg som primær aktivitet. Bankene selger fond, primært sine egne, og gir i begrenset grad oppfølgende rådgivning om kjøp, salg eller tilpasning. Sitt i ro, er standardsvaret. Ofte fordi man ikke vet bedre. Vi selger ikke fond, men gir råd om å velge det vi mener er de beste fondene i kundenes nåværende løsninger. Der har vi full frihet til å velge de fond, forvaltere og leverandører som vi til enhver tid mener er best. Og vi har ingen økonomiske incentiver av å velge verken leverandør eller fond A eller B. Det gir oss mye større muligheter, forteller Helgestad.

Frittstående aktør

Jo Helgestad har alltid vært opptatt av kapitalmarkedene. Han har mer enn 20 års erfaring fra bransjen, blant annet 10 år fra Formuesforvaltning AS.

– Mens bankene lever av å selge sine egne produkter, er de store forvaltningshusene, som også har sterkt fokus på salg, opptatt av kunder med store formuer. Da snakker vi gjerne om 10 millioner kroner og oppover. For seks, syv år siden fant jeg ut at jeg hadde lyst til å jobbe som en ren frittstående aktør, ha fokus på rådgivning fremfor salg, og jobbe for vanlige folk som er mer opptatt av å få mest mulig ut av pengene sine fremfor høye snitter på eksklusive kundearrangement.

Et vinnerlag

I november 2014 så derfor Pensjon & Pengeråd AS dagens lys.

– Jeg hadde allerede gode resultater innen kapitalforvaltning med fondsvalg i mitt tidligere virke som kapitalforvalter. Disse erfaringer har jeg naturligvis tatt med videre til det jeg holder på med nå. Som tidligere idrettsmann vet jeg at ingen alltid er best. Men med Pensjon & Pengeråd AS kan vi hele tiden følge med på formutviklingen og være på lag med de som til enhver tid er blant de beste. Vi ønsket å skape et vinnerlag for våre kunder, forteller Helgestad.

– I koronaperioden har utviklingen blant de forskjellige fondene vært særlig ulik.

Gikk ganske raskt

Helgestad brukte noen måneder til å komme skikkelig i gang i sine nye lokaler på Hamar, men på vårparten i 2015 var alt på plass og Pensjon & Pengeråd AS kunne starte arbeidet med å skaffe seg kunder. Det gikk over all forventning. Innen utgangen av 2016 hadde Helgestad allerede 25 kunder.

– Det gikk ganske raskt. Det var en del jeg hadde hatt kontakt med fra før, og som valgte å bli med over til det nye selskapet mitt. Så kom det etter hvert til en del bekjente og bekjentes bekjente. Jeg er glad for at jeg har tillit hos folk som kjenner meg, sier Jo Helgestad.

Lever av tillit

En krone spart er en krone tjent, ifølge Helgestad. Ved siden av fondsforvaltning gir han gjerne kundene sine gode råd om personlig økonomi. I dette ligger ikke minst å vurdere kunders tjenestepensjon.

– I dag har mange ansatte innskuddspensjon der man kan ha frihet til selv å velge fond og risikoprofil. Dette er låste midler som man uansett ikke får ut før pensjonsalder, og her er det svært mye å hente på å velge fond som gir kunden den pensjonen han fortjener. Ikke en begrenset pensjon fordi arbeidsgiver vil spare kostnader ved å kun gi den ansatte tilgang til billige fond.

– Med solid erfaring fra regnskap og daglig ledelse har vi også god innsikt innen selskapsetablering, selvangivelse, regnskap og bedriftsrådgivning, sier Helgestad, og forteller at målet er å skape trygghet for kundene sine.

– Vi lever av å gi gode råd rundt alt som har med penger og formuesforvaltning å gjøre. Vi lever av tillit. Over de drøye fem årene vi har holdt på har kundene våre hatt en årlig avkastning på over 10 prosent, og det er vi fornøyd med. Men vi har mål om å skape enda mer.

Gode råd i turbulente tider

De fleste har fått med seg at de turbulente corona-tidene også har nådd kapitalmarkedene, og Helgestad følger nøye med på hver eneste lille nyhet som kan påvirke utviklingen. Dette blogger han om på selskapets hjemmeside pengeraad.no.

– Man må følge med hele tiden. Vi vet at selskapenes regnskapstall jevnt over blir dårligere i andre kvartal, og det store spørsmålet er hva som kommer til å skje i andre halvår. Det kommer trolig til å bli store forskjeller, og det gjelder å innrette porteføljen slik at resultatet bli så bra som overhodet mulig, sier Helgestad, som midt oppe i corona-krisen forkortet navnet fra Pensjon & Pengeråd AS til bare Pengeråd AS.

Pensjon i form av fondsvalg er absolutt fortsatt et fokusområde, mens mer teknisk, regelbasert pensjonsrådgivning med hyppige forskriftsendringer ga mindre enn det kostet.

– Så langt i år har det gått bra spesielt bra. Vi ligger nå rundt 20 prosent foran Oslo Børs, og vi har tenkt å fortsette å holde oss i førersetet.

Bookmark and Share
Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.