Skjermbilde 2015-09-07 13.31.20
-Det går fortsatt tungt, og vi er nettopp igjennom årets 2. tyngste uke i aksjemarkedet i år. Er det snart på tide å la pengene få hvile litt, dvs sette de i bank el. inntil videre? Det hadde utvilsomt vært optimalt å ha gjort dette pr 20. juli og unngått 10% nedgang etter det. – En spåmann hadde gjort det, en noe mer defensiv forvalter kanskje også. Jeg ser at gevinstsikring er noe jeg skal ha mer fokus på fremover. Obligasjoner og renter er alternativer når de mørke skyene kommer…!
Men like viktig er at vi har holdt bedre stand enn svært mange andre. Vi er nå på +9% hiå, Oslo ligger rundt 0, Nasdaq (en naturlig sammenligning) også nær 0, Frankfurt ca 4%. København skiller seg ut med rundt 24% hiå. De relative resultatene har blitt forbedret de siste ukene…! Se bilde.
Jeg tror fortsatt vi er nær en bunn, som jeg også skrev for 14 dgr siden (stemt rimelig bra siden da). Dette grunngir jeg i trendanalyse, bransjeanalyse samt at gull- og obligasjoner nå viser fallende retning (normale nødhavner ved uro). Veksthindre ligger fortsatt i uklarheten i hva som er markedsstyrt og hva som er manipulasjon i Kina, samt når de amerikanske selskapene får høyere rentekostnader. Fryktindeksen VIX (http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EVIX+Interactive#{“allowChartStacking”:true}) er fortsatt høy, naturlig nok. Men gir muligheter, gitt hold i bunnen.
Jeg har ila uka byttet ut 20% av porteføljeverdien fra biotech til Norden/Europa/Korea. Primært en defensiv handling.
Ellers har jeg trappet opp bruk av sosiale media og via lenker på toppen av hjemmesiden (www.pengeraad.no) kan du finne stoff på LinkedIn og Facebook (mer eller mindre relevante utklipp).

 

Bookmark and Share
Kategorier: Ukategorisert

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.