Moro å vise gode tall. Siste måned har vært meget bra for oss, og tålmodheten jeg appelerte til tidligere i høst har svart seg. +5,9% siste måned og 14,5% hiå. Vårt ene fond, som lenge underpresterte ift indeks, har nå overprestert. Vårt andre fond henger litt nå da ca 30% av investeringene ligger i Kina (-som ligger litt etter akkurat nå). Men fondet leverer, og er i forhold til det ene fondet, i større grad en sikring mot indeks. 

Det er ikke bare vi som har opplevd en sterk senhøst, for mange fond ser innspurten ut til å krone et meget sterkt aksjeår der teknologi og nordisk eiendom har vært vinnerne. Obligasjon/pengemarked ligger i den andre enden og i området 0–5%. Også enkelte fond i “frontier”-gruppen har prestert svakt. 
Som før i år er det graden av optimisme rundt handelskrigen mellom USA og Kina som setter retningen. Dette går opp og ned, nå er det en viss optimisme å spore. I forhold til særlig handelskrigen, men også Brexit, Kina/Hong Kong, og svakere utvikling særlig i makroøkomien, har aksjeåret levert over evne. Vi får håpe at det ikke gir en tilsvarende nedtur neste år….

Mye oppmerksomhet rundt Aksjesparekonto(ASK) om dagen. Denne er primært gunstig for frie aksjer og aksjefond med opparbeidet gevinst. De fond jeg gir råd på er allerede i skattegunstige innpaktninger, primært Investeringskonto Zero. Forskjellen på Aksjesparekonto og Inv.Zero er primært at sistnevnte tillater andre investeringer enn aksjer/-fond. Begge gir utsatt skatt og har samme skatteprosent. ASK gir et skjermingsfradrag. Begge nevnte konti er for privatmarkedet, Aksje- og fondskonto er også for selskaper. 


Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.