Ja, endelig svinger portefølja klart opp igjen! Den siste måneden har vært god, med en oppgang i overkant av 3%. Dette betyr at vi nå har bikket 8% på årsbasis, og er nære vårt toppnivå fra 10. juni då. Valutamarkedene har stabilisert seg rundt 7,80-8.00 for USD og 9,30-9,40 for Euro, og en stabil valuta gjør forvaltningen mer forutsigbar.

Da er vi i større grad tilbake til de lokale markeders utvikling og fondenes relative prestasjonsevne. Vi kan billedgjøre det ved å se på fondene som spillerne på et fotballlag. Vi kan se på valutaeffekten som om vi har hjemmebanefordelen eller bortebaneulempen, og vi kan se på markedene som spillernes form. Min jobb som rådgiver/forvalter er å disponere nevnte variabler best mulig. Jeg føler at vi har gode spilllere/fond på laget vårt, her mener jeg å ligge godt an. Valutaeffekten er særdeles krevende å forholde seg til, men en viss mulighet til å tippe finnes. Jeg tror det er min evne til å se spillernes/fondenes form og utvikling i dag og fremover som er den kritiske faktoren i vår – og mange andres – forvaltning (timing). Jeg bruker primært trendbasert vurdering, et alternativ er verdibasert tilnærming (selge på topp og kjøpe på bunn – høres topp ut…).

Nå er tallene for 3.kv. klare. Se kurver fra 2017 her, mens avkastning fra oppstart 1.sept. 2014 er lenket her. Tallene ligger på hjemmesiden. Som vi ser har Norge gjort det særdeles bra i 3.kv. Vi ligger foran verdensindeksen, vårt viktigste parameter. Jeg er ikke helt fornøyd med tallene. Fortsetter 4.kv. som det har startet, vil vi nå fine tall på årsbasis! God helg!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.