fbpx
Den «fjerne» verden, samt Japan/Korea, hadde en god påskeuke. I den «nære», og ikke minst teknologisk avanserte verden samt Hong Kong, har det vært negativt. Norge har klart seg bra, på den positive siden. Fortsatt uro blant teknologi-selskapene i USA, samt at handelskrigen mellom USA og Kina materialiseres i form av konkrete tollsatser, varer og beløp, gjør at verden ristes. En dag opp, neste dag ned. Og som vanlig er det Nasdaq som er «sjefsristeren», resten av verden følger mer eller mindre med i flodbølgene.

Det er nettopp disse bølgene vi prøver å posisjonere oss for å unngå. Dvs, i selve «epi-senteret» (Nasdaq) viser historien at det er lønnsomt men utstabilt å være. I «bølge-området» derimot har det lett for å feste seg mye frykt. Europa, Japan, Norden er eksempler her (Norge skiller seg ut med sin olje/gass- og marine økonomi). Jeg har tidligere signalisert tro på områder som «bølgen» i mindre grad når, som Afrika, Sør-Øst-Asia, kanskje også Latin-Amerika. Kina har med sin størrelse og styrke frem til nå også vist seg mindre påvirkbar. Men siden de nå er direkte involvert i «krigen», er det spredd frykt også i det kinesiske/Hong Kong-markedet.

Tallene fra fondene i vår portefølje for siste uke er pt ikke klare, men det tyder svakt positivt. Forøvrig er 1.kv-tallene notert, og lenkes her. Tilsvarende er avkastning for porteføljen siden oppstart 1.sep. 2014, vist grafisk her. Negative 4,6% i kvartalet, mot DNB Global indeks på -6,5%.

I Norge og Honningsvåg er vi skredutsatt… men håper verken dette eller børsskredet går!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.