Vi har nå vært igjennom en av de bedre ukene i de globale aksjemarkeder, og oppgangen som startet i september ser ingen ende… De “heteste” fondene i Nordnets fondspallett har prestert opp til 6%, mens en rekke fond har gått 3-4%. Det er særlig fond i Asia, India og Japan spesielt, men også teknologi, som er i front.

Vi har en oppgang på 2% siste uke, og om vi ikke når overnevnte verdier – tross alt drifter vi en portefølje – bør vi være fornøyd. For vår del er Europa i front, mens vi henger med ett av våre x-fond, samt y og z. Vårt mål er høy avkastning med begrenset risiko, og vi nådde pr 31.okt. 10% hiå. (se graf på hjemmesiden). Ja, Oslo Børs banker oss i år, men det er i hovedsak de fire siste måneder som har vært utslagsgivende.

Som tidligere meldt, lite annet enn god økonomisk vekst er driveren i årets oppgang. Som alltid spiller valuta en rolle, og – tross relativt sterk oljepris (USD 60) – så har krona svekket seg mot såvel USD og Euro i sept/okt. DNB tror at krona vil styrke seg igjen (1mnd), mens historien viser at krona sjelden styrker seg de siste to mnd. inn mot årsslutt. Valuta og fremtid er som alltid særdeles vanskelig! Den japanske oppgangen den siste måneden er i begrenset grad påvirket av JPY-oppgang, heller at Tokyo-børsen er på sitt høyeste nivå siden 1996.

Vi satser på at kruttet fortsatt er tørt, og at siste ukers oppgang ikke er en tidlig utkvittering på den typiske november/desember-rallyet! Sjekk porteføljen din, trolig har den ikke vært mer verdt!

Bookmark and Share
Kategorier: Ukategorisert

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.