Uka har samlet sett vært god, sett med hele verden som marked. Men det har vært store variasjoner, og typisk er det de siste ukers og måneders vinnere som har møtt bråttsjø. Vinnerne er de globale fondene der særlig Nord-Amerika, Japan og Europa har vært bidragsytere. Afrika og Norden (eks Norge) har også steget godt. Afrika er et ustabilt aksjemarked, men samtidig et marked det er store forventninger til fremover. Tapere har særlig vært Kina og Latin-Amerika, men også Norge. Teknologi har hatt større variasjoner. Vi har gått gjennom uka tilnærmet flatt, mens Norge er ned 1,2% og verden opp 1,2%. Svakere nøkkeltall fra Kina er en av årsakene. Kina er likevel fortsatt en vinner i år, med fond i str.orden 40-50% (deriblant to av våre).

Valutafluktasjoner er også typisk for uka, og det er ingen tvil om at globale fond har hatt nytte av at Euroen nå er nær historisk høye nivåer (9,90) mens USD er tilbake på 8,30. Det gode børsklimaet bekreftes av stadige nye børsrekorder, særlig i USA men også i Asia.

Flere kunder har benyttet en liten dipp denne uken til nye kjøp. Interessant spørsmål nå er om Kina, fremvoksende markeder og teknologi viser tegn til at toppen er nære, eller om dette var en mer tilfeldig korreksjon. Vår portefølje har relativt lav risiko – med lite av overstående – og jeg føler at det er et greit utgangspunkt akkurat nå. Et eksempel på noe som IKKE er trygt er BITCOIN. Verdi rundt USD 10 000/stk og med en oppgang på 950% hiå, kunne det ha vært noe som hadde beveget portefølja…. Men nei, takk!

Oppdatert porteføljeavkastning hiå pr 30.nov. ligger nå på hjemmesiden. God helg!

Bookmark and Share
Kategorier: Ukategorisert

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.