fbpx
Jo Helgestad

Hvordan reagerer du ved kriser og fall? Når begynner du å bekymre deg? Når vet du av erfaring at du når bristepunktet og selger unna? Ifølge Jo Helgestad hos Pengeråd AS er det særlig når markedene er krevende at det er kritisk at du på forhånd har funnet den risikoprofilen som passer nettopp deg. Nå har Hamar-bedriften etablert tilbud for alle.

-Det er svært krevende tider. Det beste rådet jeg kan gi er å sitte stille i båten hvis du tåler å leve med den risikoen vi opplever nå. Hvis situasjonen er for krevende for deg, bør du i samråd med din rådgiver vurdere lavere risiko på investeringene dine. Å selge unna for å redde stumpene, er det verste du kan gjøre. Før eller senere vil det snu, og da oftest raskere enn at du rekker eller tør å kjøpe deg inn igjen, sier Jo Helgestad.

Høy risiko krever langsiktighet

-Vi var så vidt begynt å komme ut av pandemien med all den uro og omstillinger den førte med seg før den forferdelige krigen i Ukraina brøt ut. Nå spriker indikatorene i alle retninger, og det er svært krevende tilstander i markedene. Noen opplever at verdien av investeringene faller med både 10 og 20 prosent. Det er krevende tider for både investorer og rådgivere, sier Helgestad, som nå tilbyr tre ulike risikoprofiler til sine kunder.

– Høy risiko er den profilen vi har tilbudt siden oppstarten. Det er naturligvis den profilen som har potensiale til å gi den største avkastninger over tid. Men investeringer med høy risiko krever langsiktighet og risikotoleranse. Med langsiktighet mener vi evne til å ikke måtte ta penger ut av investeringen, evne til å ha nødvendige likvider fra andre kilder. I forkant av investeringen bør du ha tatt en prat med deg selv, og gjerne rådgiver, for å sjekke om du har den nødvendige tidshorisonten og roen til å leve med betydelige verdisvingninger. Tidshorisonten må være minst tre til fem år. Hvis du gjør det, er dette profilen for deg.

Matcher risikotoleranse og risikoprofil

I fjor høst etablerte Pengeråd AS nye tilbud til de som ikke ønsker å maksimere avkastning og dermed risiko.

-Det er viktig at sparere kjenner sin egen risikotoleranse, men det har like stor betydning at vi som er rådgivere klarer å tilby gode investeringsalternativer for de som ikke ønsker å ta så høy risiko. Vi må kunne matche tidshorisont, risikotoleranse og risikoprofil. I fjor høst lanserte vi derfor egne tilbud med middels og lav risiko til de som ønsket det. Tanken er at du velger den profilen som passer deg og dine behov, og vi finner fond som gir deg den risikoen du etterspør. Målet er at kunden vet at han kan stå i investeringene sine uansett krise eller normalsituasjon. Kunden har definert sin risikotoleranse og likviditetssituasjon, og forholder seg til dette – uansett, sier Helgestad, som foreløpig kan vise til gode resultater.

-Jeg mener at vi har lykkes godt så langt. Vi har klart å tilby risikoprofiler som faktisk har levert i henhold til intensjonen. De siste tre månedene har den lave risikoprofilen gitt tre prosent, middels har gått i null, og den høye profilen minus seks prosent. Det er helt i tråd med det vi hadde forventet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Våre mest leste saker på nettsiden

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Nyheter
admin

Hyggelig omtale i Finansavisen

I Finansavisen 10. september er daglig leder, Jo Helgestad, i Pengeråd intervjuet for å gi sitt syn på de økonomiske markedsutsiktene og sine anbefalinger. Dette er en særdeles hyggelig anerkjennelse for det Hamar-baserte selskapet. Daglig

Bookmark and Share

Les mer »