Godt nytt år! Beklager at ukesrapporten har vært fraværende siden juleaften. Men markedene har ikke tatt fri, og ledig oppmerksomhet har heller gått dit enn til rapportering. Når dere får vite at året 2020, pt., har startet med 6% verdistigning, håper jeg dette er tilgitt! Vårt teknologifokus har slått til og utkonkurrert andre markeder og bransjer. Det norske og det globale markedet har likevel hat en bra start, til tross for en urolig start på året med olje og Iran/Irak/USA i sentrum. Russland, påvirket av oljepris, og Kina – fase 1 av handelsavtale tas godt i mot, er andre meget gode markeder så langt i år. Den generelt gode stemningen fra 4.kv.19 vedvarer, og vi håper det beste fremover. 

Porteføljen ble justert før jul, og vil bli ytterligere justert med det første. Det er ikke snakk om store endringer, men generelt mot fond som antas å gi noe større stabilitet i utviklingen. 

Årstallene for 2019 (lenke til hjemmesiden) er klare. Aksjeporteføljen nådde 13,1%, porteføljen med moderat risiko 25,3%. Siden oppstart pr 1.sept. 2014 har aksjeporteføljen pr 311219 gitt en årlig snittavkastning på 10,4%. Jeg mener det er grunn til å være fornøyd. Men jeg er ikke mer fornøyd enn at jeg fortsetter å strebe mot bedre forvaltning og høyere tall fremover. Men jeg er ikke alene om å være premissgiver for de absolutte avkastningstallene, vi er helt avhengig av god fart i det generelle markedet. Utover dette er alltid målet å slå aktuell referanseindeks. Denne iveren har kanskje  vært vel intens, kanskje kan en litt mer dempet risikoprofil være fordelaktig? Jeg tror likevel at ved siden av god langsiktig kapitalutvikling, er tryggheten ved å vite at noen overvåker og handler til ens beste en avgjørende pillar i kundeforholdet. 

Bildet er fra Hamar Bysprint, noe som også har vært en fin opplevelse på nyåret!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.