Moro, verdien av våre investeringer har aldri vært høyere, målt etter porteføljekursen! Et strålende 1.kv. endte med 12,1% på aksjeporteføljen (den “vanlige”) og 6,9% på den mer balanserte porteføljen. Se grafikk på hjemmesiden. Der ser du også at vi er tilbake til 12% årlig snitt siden oppstart 1.9.2014. I tillegg er porteføljen opp ytterligere 2,8% siden 31.mars….

Hva nå? Fortsette i de samme tankebaner, trappe ned risiko og delvis sikre, selge? Jeg håper og tror at de aller fleste av dere noterer positive hendelser, men er langsiktige, står bi og håper at “pensjonen” ytterligere styrkes..:)

Grunnlaget for god avkasting ligger selvsagt på forhold vi ikke kan påvirke (politikk, samfunnsøkonomi, næringslivets utvikling, mm). Derfor må vi alltid forholde oss til alternative pengehåndteringer i vurderinger av kvalitet. Et bra tegn de siste måneder er derfor at vi i større grad gjør det bra i forhold til alternativene. Ett av de er bank, et mer eller mindre tilfeldig fond kan være et alternativ, boliginvestering det samme. Eiendom Norge kom denne uka med 1.kv.-tall som viser at boligprisveksten på Hamar/omegn har vært 0,8% siste 12 mnd og 160% siden 1/2003. Vårt tall er 72% siden 9/2014.

Lite nytt på den makroøkonomiske fronten. Optimisme rundt handelssamtalene USA Kina er en viktig grunn til utviklingen. Den andre er veksten i den amerikanske økonomien. Nå fikk vi inn tall på førstegangs tilmeldte arbeidsledige som var de beste på 50 år. Ellers i verden er veksten begrenset. Denne uke har børsutviklingen i Kina og Norden (Sverige/Finland) vært spesielt bra. (Illustrasjon: Oslo Børs/Sparebanken Vest).


Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.