Godt nytt år! Ønsket er å melde at nå er det tunge børsåret 2018 – med den dårligste desember siden 1930-tallet – over, arkene er blanke og optimismen tilbake… Det kan jeg dessverre ikke. Men i motsetning til den bekmørke desember, dvs fram til julekvelden, er det kommet flere optimister på banen. Fin oppgang i romjula, oljeprisen ser ut til å ha bunnet ut, demokratene utfordrer Trump gjennom styring i Rep.hus, avtalt møte mellom USA og Kina, tek-aksjer meldes å være underpriset 15%. Men så melder Apple om salgssvikt i Kina og et mulig mettet smartphone-marked – og kursen faller 9%. En bekreftelse på lavere vekst i Kina og også global svikt? Og amerikanske bedrifts-innkjøp faller mer enn forventet…
Noen markeder går opp – Norge, Brasil og helse blant dem. Andre ned – Kina, Vietnam og teknologi. Jeg tenker at bildet pt er for uklart til endring i porteføljen.


3.kv. var dog et positivt kvartal. Negative kvartal er uunngåelig når man satser mot aksjeavkastning, dvs langsiktig. Forøvrig var porteføljen både siste mnd og siste kvartal bedre enn både global og norsk indeks. Og vi ligger fortsatt på årlige 10% avkastning siden oppstart (hjemmeside).


Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.