fbpx

I den siste rapporten fra SpareBank 1 Markets slår Shakeb Syed fast at kollapsen på Shanghai-børsen på 30 prosent i juli og denne ukes nye nedtur er drevet av en frykt for en såkalt «hard landing» i Kina.

– Mer konkret tror vi det er frykten for at en antatt boble i bolig- og kredittmarkedet skal punktere, ledsaget med frykt for renteheving fra Federal Reserve i september og den tilhørende USD-styrkelsens antatt negative effekter på Kina spesielt og fremvoksende økonomier generelt, skriver Syed.

Sjeføkonomen klarer ikke ukritisk å akseptere den gjengse oppfatningen om at bolig- og eiendomsmarkedet er en boble, selv om han mener det absolutt er grunn til årvåkenhet rundt dette.

– Veksten i Kina skal avmate videre de neste kvartalene og årene, men vi ser ikke for oss en kollaps eller «hard landing», skriver Syed.

Han understreker at Kina kan bedrive motkonjunkturpolitikk på følgende områder: Pengepolitikk, finanspolitikk, valutakurspolitikk og likviditetspolitikk.

– Vi tror at Kina vil benytte disse virkemidlene aktivt for å forhindre vedvarende finansiell ustabilitet og en medfølgende økonomisk krise. Vi har derfor tro på at brottsjøen i verdens finansmarkeder vil være av kortsiktig karakter, og at børsuroen vil ebbe ut over de neste ukene, avslutter Syed.

Onsdag åpner Oslo Børs – nok en gang – i rødt. Like etter at handelen tok til står hovedindeksen i 562,72, ned 1,45 prosent. (hegner.no)

Bookmark and Share
Kategorier: Markedet

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.