Et betydelig fall innen teknologi-sektoren i første halvdel av mai ga en ny, tung måned for vår aksjeportefølje. Siden fallet innen teknologi startet i midten av februar, har våre teknologifond falt opptil 30% før bunnen i medio mai. Storebrand Fornybar Energi falt i samme periode nær 40%. Dette kan ses opp mot utviklingen til et annet kjent teknologifond. DNB Teknologi, som i samme periode steg 4%. Det globale verdifondet First Global Fokus steg i perioden 11%.

Dette viser de enorme utslagene og de krevende betingelsene i vår. Det mest krevende ved rådgivningen har vært at fallene kom i to bolker, siste halvdel i februar og første halvdel mai. Fondsbyttingens treghet, men også kostnader, er kjernen i dette. For å komplettere bildet har våre fond i siste halvdel av mai steget rundt 10%, mens feks DNB Global Indeks steg 2,5%.

Generelt ubehagelige utslag, men det hele koker ned til den risikoen vi må ta for å oppnå høy avkastning over tid. Går vi bare ett år tilbake i tid, har vi pr 3.6.21 27% avkastning siste 12 mnd. og 44% over de siste 3 år. Siste år har USD falt nær 12%, også ditto negativt for våre primært US-investeringer.

Lenke til resultatoppstillingen her.

 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.