fbpx
Rune Skasberg, daglig leder Guru Utvikling
Guru Utvikling bryr seg om sine ansattes pensjon. Her representert ved daglig leder, Rune Skasberg.

Pensjonsrådgivning: -Det handler om å bry seg

Pensjon er et tema som burde engasjere alle arbeidstakere – det er tross alt snakk om pengene du en dag skal leve av. Likevel kan det fort virke fjernt, og som en problemstilling som ikke trenger å tas stilling til med det første. Slik er det ikke.

Nødvendigheten av smart pensjonsforvaltning gjør aktører som Pengeråd AS viktigere enn noen gang. Bedriften spesialiserer seg på rådgivning innenfor pensjon, sparing og privatøkonomi, og kan bistå ansatte i samarbeidende bedrifter med uavhengig, kvalifisert og skreddersydd pensjonsforvaltning. Dette har gjort dem til en attraktiv samarbeidspartner for selskaper som Guru Utvikling.

«Jeg tror det er fremtiden, at man viser at man bryr seg om sine ansatte. De ansatte er viktige, det er de som utgjør hele organisasjonen. Det hjelper ikke å ha gode produkter og tjenester hvis du ikke har dyktige folk som trives,» sier daglig leder i Guru Utvikling, Rune Skasberg.

Jo Helgestad, Daglig leder Pengeråd AS
Jo Helgestad er mannen som gir råd til de ansatte i Guru Utvikling.

Hjelper ansatte for et best mulig resultat som pensjonister

Skasberg mener at dagens ledere bør hjelpe sine ansatte, og de har derfor inngått en avtale med Pengeråd AS for å kunne tilby sine ansatte råd om hvordan de bør forvalte pensjonen sin, for et best mulig utbetaling dagen de blir pensjonister.

«Det er mye man kan gjøre for sine ansatte, men det er viktig for oss å også tilby en mer langsiktig investering i dem, som harmonerer godt med våre verdier. Å hjelpe våre ansatte med pensjonen er noe vi mener er riktig å prioritere,» sier Skasberg.

Arbeidsgivere har et lovpålagt krav om å spare til pensjon for sine ansatte gjennom obligatorisk tjenestepensjon, men fra og med 1. januar 2021 står arbeidstakere fritt til å velge selv hvor de ønsker å forvalte pensjonen sin. Dette gir større frihet, men valgene er mange og endelig pensjon avhenger i stor grad av hvordan den forvaltes.

Viktig med fornøyde ansatte

Gjennom sin avtale med Pengeråd AS kan Guru Utvikling tilby deres ansatte hjelp med å finne de beste fondene til sin pensjonssparing. Skasberg mener dette er noe få bruker energi på før pensjonsalderen nærmer seg, men samtidig ønsker de å vite hvor mye de vil få i pensjon. Da har de desverre ikke forstått at pensjon i private næringer ikke er en fast variabel, men noe de selv må legge en liten innsats i for å utvikle. 

«Det er typisk at man ikke tenker på pensjon fordi det ikke haster. Kortsiktige behov blir viktigere fordi pensjon er ikke noen deadline – du kan jo tenke på det senere», sier Skasberg.  «Da er det ofte dessverre for sent, for det er begrenset hva man får gjort på to-tre år.»

Dagens bedriftsledere som ønsker å se mot fremtiden kan derfor tilby lignende løsninger for å sikre fornuftig pensjonssparing. Pengeråd AS gjør det lett for bedrifter av alle størrelser å aktivt investere i sine ansatte, med varierte tilbud og pakkepriser.

«Det er veldig viktig for oss å ha fornøyde ansatte, og å ta vare på dem,» sier Skasberg.

«Det handler om å bry seg om folka dine, det er så enkelt som det.»

Abonner på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Bookmark and Share
Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.