Etter en krevende periode har aksjemarkedene vært med oss den siste uken. Opp 3% gjør at de lengre tallene normaliseres og ja, vi har vært igjennom en korreksjon spesielt innen tech, Europa og Asia, men nå ser bildet bedre ut. -1% siste mnd. og -3% siste kvartal må vi i perioder kunne leve med. Vi har klart oss bedre enn både norske og globale indekser siste mnd., og vårt helsefond ligger nå på “all time high”. Igjen et tilfelle som tyder på at langsomme handlinger i aksjefondsmarkedet kan være lurt!


Hvorfor kan det se ut til at bunnen er passert? Igjen umulig å svare på det, men nær forventede resultater i det amerikanske mellomvalget (flere demokrater i rep.hus kan gi mindre spillerom for “uventede” tiltak fra Trump), stabilitet i rentepolitikken, tro på et bra møte mellom Trump og kinas Xi Jinping, fortsatt gode amerikanske tall – både makro og selskap, mm. Lavere geopolitisk risiko gjør at investor kan flytte risiko til markedene igjen. Jeg legger også merke til at mer frie fond som hedgefond nå har ca 75% i aksjer, hvilket tyder på optimisme. 


Ny kunde og ønske om rask implementering, er også bra 🙂 Likevel, legger ved et klipp fra JPMorgan, en av de største innen forvaltning, som ber oss forberede oss på lavere avkastning fremover – både innen aksjer og obligasjoner. Lenke her.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.