Som meldt gjennom sist måned er optimismen tilbake. I dagens DN oppsummerer analysesjef  Danske Bank Thomas Harr slik:

“- Bedring i kinesisk økonomi løfter markedene. Aksjer støttes samtidig av vekstutviklingen i euroområdet og USA, samt de pengepolitiske lettelsene i euroområdet, Japan og Kina. En snarlig renteøkning i USA vil ha en negativ effekt på markedene, skriver Harr.

Harr tror valutakrysset eurodollar skal enda litt lavere enn dagens 1,07 på kort sikt, noe som betyr at dollaren vil styrkes ytterligere. Deretter skal krysset opp igjen fordi effektene av pengepolitikken både i USA og i eurosonen dempes. Etter hvert vil grunnleggende sterkere utvikling i økonomien i Europa gi eurostyrkelse. Den norske kronen vil få en lignende utvikling, spår Harr. Kronen vil svekkes på kort sikt på grunn av lav likviditet og tradisjonell sesongmessig svak utvikling mot slutten av året. Senere vil posisjonering og grunnleggende bedre utvikling i norsk økonomi føre til at kronen styrkes.”

Supplerer vi med at sterke arbeidsmarkedstall fredag løftet både kurser og USD til høyeste nivå siden 2002, og at China signaliserer normalisering av aksjemarkedet igjen ved å åpne for nye børsnoteringer, ser vi bakteppet for vekst på Oslo Børs, verdensindeks og vår portefølje sist uke.

Teknologi, biotech og Asia sterke sist uke. Helse og Europa i null. Tross god flyt og nær 8% sist mnd, gjør jeg betydelige tilpasninger i portefølja: Korea, Europa og Helse (Sector) ut, Seniorlivsstil, Øst-Europa og Vietnam inn.

Skjermbilde 2015-11-09 13.41.20

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.