-En “stri” har det faktisk vært i mange markeder de siste dagene. Rentebeslutning i ECB forrige uke førte til fall i aksjemarkedene og endringer i valutamarkedene. EUR steg, og fikk raskt med seg USD. Deretter falt oljeprisen og NOK, noe som ytterligere forsterket EUR/USD. NOK er nå på bunnivåer sett flere år tilbake, feks siden 1992 mot SEK. Etter fallet i aksjemarkedet torsdag, bedret det seg igjen fredag og mandag. Men verdensindeksen har falt ca 1% sist uke (fra i dag, onsdag), Oslo Børs har falt 4% sist uke.

Det er derfor gledelig at vår portefølje fortsetter å styrke seg, både absolutt og relativt, og ligger i skrivende stund på 10% hiå. Årsaken ligger i sterke prestasjoner i Norden, Sverige, Europa, teknologi og Japan. Resterende fond har holdt skansen.

Dett blir svært spennende å følge årsinnspurten. Valuta vil trolig spille en vesentlig rolle, da mange tror at NOK ganske snarkt vil snu oppover. Markedene i seg selv anses som ok, med Europa/Norden som favoritter. Et spørsmål er om Norge bør eksponeres som følge av forventet sterkere NOK, antatt sterkere oljepris og en norsk økonomi som mer sannsynlig kan overraske på oppsiden enn negativt.

Skjermbilde 2015-12-09 11.18.22 Skjermbilde 2015-12-09 13.40.51

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.