Om den markedsmessige og geopolitiske situasjonen en stund har vært ganske uforandret, ser det nå ut til å være bevegelse på gang. I Kina faller eksporten 20% og markedet reagerer betydelig, i Europa ser sentralbanken svakere vekst, mens i USA har aksjemarkedene falt fire dager på rad grunnet frykt for lavere vekst og trolig også pga gevinstsikring. Dette har generelt gitt aksjefall de siste dager. Vår portefølje har hatt en fin oppgang siste uke grunnet stigning i Kina (fram til i dag), India og Russland, samt at vårt teknologifond har skilt seg ut fra markedet og steget. Det norske markedet beveger seg ujamt opp, men så langt i år med lavere takt enn det globale. 

Den europeiske sentralbanksjefen Draghi ser den geopolitiske situasjonen som hemmende for vekst, der særlig proteksjonisme nevnes. Men også konkurranse fra fremvoksende økonomier kan true europeisk fremgang. Det er ikke bare Draghi som tror på vekst i fremvoksende økonomier, jeg har også stor tro på vårt BRIK-fond fremover. Teknologi, med en markedsvekst på nær 20% hittil i år, kan ha tatt ut mye av årets potensiale allerede. Men fortsatt sterk amerikansk økonomi tilsier varsomhet rundt salg.  

Utvikling er avgjørende. Enkelte kunder har valgt lavere risiko for deler av sin portefølje. Her tilbyr jeg det jeg har kalt for en renteportefølje. Denne er blitt mer diversifisert med tiden. Nå er også hegde inne, og eiendom på vei inn. Disse tre aktivaklassene vil gi diversifisering og forventet god avkastning i forhold til risiko. Dette er en portefølje mer lik hva forvaltningsselskapene tilbyr. Så langt i år 3,7%. Ta kontakt ved interesse. Bildet viser historisk avkastning, bla i high yield, som er en del av denne porteføljen. 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.