Fred på jord….er det ikke! Nå har vi en stund stått ovenfor en tung kamp mot valutakreftene, og hadde et håp om at medvinden igjen kunne løfte oss til nye høyder. Jo, det kan se ut til å ha vært en utbunning. Opp 1,5%+ siden sist, men Nord-Korea og orkanen Irma setter markedene på vent.

USD og Euro har siste 14 dager vært rimelig stabile mot NOK, men nå synes USD igjen å være på vikende front. Mot såvel NOK som Euro. Møte i ECB i dag ser ut til å styrke Euro/USD. Dette er forsåvidt heldig for oss, da vi med unntak av Kina-fond er ute av USD/-relaterte fond. Dette gjør at vi øker forspranget til verdensindeksen. Mot Oslo-børs derimot, sliter vi. Dette også som følge av nye rekorder i Oslo.

Fortsatt positive signaler fra ledende økonomier, samt den norske, gjør at markedene generelt og i lokal valuta, fortsetter å viser god utvikling. Ved siden av Norge, har BRIC-landene vist gode tall sist uke. Helse/biotek og Europa det samme. Vår inngang i x har så langt skuffet. Generelt tror jeg at det kan være et godt tidspunkt for inngang nå, både ut fra realøkonomiske og valutamessig hensyn.

Ellers kan det nevnes at jeg ved siden av den “felles” porteføljen, forvalter tre andre porteføljer der et mål er å teste ut aktuelle fond. To av disse har pt dobbelt avkastning hiå. ift. felles-porteføljen. Det frustrerer at dette ikke skal være mulig å overføre til oss alle. Men vi gir oss ikke!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.