Overskriften henspeiler et krevende kvartal. Et kvartal som til tross mange opp og nedturer, endte i +2%. Det var godt foran Oslo Børs med sine 0,5%, men samtidig klart bak verdensindeksens 5,8%. Vår renteportefølje presterte 2,7% og slo dermed aksjeporteføljen – i dette kvartalet.
Som tidligere beskrevet har skiftet fra Norge og Russland, til Asia, fremvoksende økonomier og Europa vært krevende. Dette særlig siden det har vært så totalt, og kom relativt brått. Uansett, de nevnte er vinnerne og årsaker til at vi ikke har hengte med dem er at fondsbytter tar tid, det koster – og det går noe tid før man skjønner og tror på at dette er noe annet en korte blaff. Og man har en tiltro til fond som har fungert over tid. Noen kaller dette å “løpe etter høye priser” – noe de ikke har tro på…
Grafiske bilder over utvikling på både aksjeporteføljen, renteporteføljen og sammenligning mot DNB Norge Indeks samt DNB Global Indeks finner dere via denne lenken. Her kommer dere til hjemmesiden og blir henvist videre til Resultater i toppmenyen. I undermenyen er forskjellige perioder vist. Siden oppstart har vi prestert 48%. Oslo Børs har gitt 17% i samme periode (1.sept 14 – 31.mars 17).
Portefølja har denne uken blitt tilpasset ved at ett fond har gått ut og to har kommet til.
Ellers er USD tilbake på nyttårsnivå (8,61) mens EUR er marginalt over (9,16). Oppgangen siste ca 2 mnd har vært gunstig for utenlandske investeringer, og ugunstig for vår norske overvekt. Oljeprisen ser nå ut til å være på vei opp igjen (pt $54), noe som vil gagne krona. Kanskje må vi tilbake til Oslo igjen…?
Ha en god uke – og etterhvert påske! Bildet under symboliserer et overordnet blikk for å finne avkastning…!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.