Aksjemarkedet liker ro og forutsigbarhet. Det har det fått denne uken. Nord- og Sør-Korea omgås, Kina og USA samsnakkes om handel og toll, og andre konflikter er i større grad borte fra overskriftene. Selskapsresultatene trekker fortsatt positivt opp, mens renteoppgangen virker motsatt. Samlet sett betyr dette at både det norske og globale markedet har steget behersket. Vår portefølje har gjort det relativt bedre, ligger på -2,7% og i nærhet av verdensindeksen. Månedstallene for april og hiå ble publisert denne uken, se her. Som meldt tidligere, Norge “flyver”. Olav Chen i Storebrand spør om ikke mye er tatt ut etter en oppgang på 7% sist måned, og anbefaler nedvekting. Vi har fortsatt x% i Norge. Vår utfordring de siste ukene har vært den brede eksponeringen i n og m. To markeder som har slitt en stund, spesielt m. Men etter en markedsnedgang på ca 15% og ned ca 4% for oss, ser m ut til å har stabilisert seg i et lokalt bunnivå. Jeg venter en gradvis meravkastning her, og mener forvalterne er gode. Teknologi her vært en vinner siste uke, bra for vår portefølje. 
Etter at Nordnet meldte om netto innløsning i aksjefond i vinter, er kundene igjen på kjøper’n i april. Optimismen er tilbake. Ser vi på fondsstatistikker i Nordnet, er det forøvrig ikke umulig at våre transaksjoner påvirker listene…
Også innen bolig er det optimisme, og det meldes om den sterkeste april på 10 år. “Boligprisene i Norge steg i april, både nominelt og sesongkorrigert. Bergen hadde sterkest utvikling. Svakest oppgang hadde Hamar.” -Så snodig…:). Kom mai du skjønne, vi vil gjerne ha litt varme!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.