Ny god uke i krevende omgivelser. -Flat utvikling hos oss (-5% hiå), fall på 2-3% i Norge og globalt. Årsaken til meravkastning ligger i fondsvalg Latin-Amerika og Norge. Oljepris og kronestyrkelse er årsak til markedsfall. Forøvrig er det verdt å merke seg at Nasdaq og Dow Jones (USA) er ved årsbeste (=0% i USD), mens fallet i USD/NOK på over 6% drar ned avkastningen i NOK. Det er også interessant at i Norge er det typisk de mer spekulative fondene i SMB-segmentetet som er årets vinnere med feks. Forte Trønder, DNB SMB og Storebrand Vekst. Det er i dette segmentet jeg jobber med enkeltaksjevalg, kanskje er nevnte type fond et bedre valg?

Fondsbytte også forrige uke med DNB SMB inn for Forte Trønder, samt svenske Didner & Gerge Småbolagsfond inn for Holberg Rurik.
1.kv. er unnagjort med verdifall ca. 5,5%. Dette er ca 1% foran både Oslo børs og verdensindeks. Dette vil reflekteres i fakturering avhengig av valgt prismodell. Fordelen med ny avtale (fra 1.1.16) er at negativ avkastning i foregående kvartaler (fom. 1.kv. 16) inkluderes i fremtidige avkastningsberegninger.
Vedlagt tre sentrale forhold ved utviklingen i 1.kv.: FED (USA-renteoppgang?), Kina (øk.kollaps – eller ikke), og olje/råvarepriser (opp eller ned?)
08667 ny_usaflagg_nyse yuan

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.