-Ikke veldig stor variasjon i ukerapportene de siste måneder. Det fortsetter stabilt oppover, nå 1,4% hiå. Oslo Børs avsluttet på samme tidspunkt på 3,5%, mens verdensindeksen lå på -2,0%. Etter en solid nedtur, spesielt på Oslo B. i går, kommer vi relativt bedre ut. Men dette er bra, og med en risiko (standardavvik) på kun 10% siste året, har vi hatt et meget godt forhold mellom avkastning og risiko. Et forhold en forvalter legger stor vekt på! Vi er nå en uke unna å kunne vise en eksepsjonell oppgang siste 12 mnd (avventer bunnpunktet 10.feb. 2016), men allerede nå kan vi slå i bordet med en oppgang på 26% siste 12 mnd.!

Etter en god start på året, ser det ut til at vedens børser nå tar innover seg den nye politikken fra USA. Frykten for Trumps politikk, og den såkalte fryktindikatoren (VIX), øker. I tillegg kommer data som viser at BNP-veksten i USA er svekket. I 2016 var den på 1,6%, mot 2,5% i 2015. Oljeprisen har også svekket seg noe sist uke, negativt.

En kurositet; Irlands statlige investeringsfond slutter nå å investere i fossil energi (olje, gass, kull) som et svar på oljeselskapenes manipulasjon av klimaforskning. I Norge investerer ikke oljefondet i selskaper med mer enn 30% av virksomheten i kull, ellers ingen begrensninger på olje og gass. Et sterkt signal fra Irland!

Og jeg gjør en endring i porteføljen da fond x går ut (etter en akkumulert oppgang på 29%) og erstattes av fond a og b. Renteporteføljen ligger forøvrig på 0,8% hiå (risiko 2,0%).

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.