Veldig godt å endelig kunne rapportere noe positivt igjen! Uka har også globalt vært sterk, relativt svak i Norge og Europa, mens særlig teknologi har knallet til – med over 6% oppgang. Det gir et solid pluss siste 30 dager, mens 3 mnd og hittil i år fortsatt er negative. Vi er også foran global indeks siste mnd, og nær 7% foran Norge.

Hvorfor har dette skjedd? For Norges del er det helt klart en svekket oljepris, pt $58, som er hovedårsaken. Dette har videre medført en svak NOK. Forblir krona svak, kan de gi økt importert inflasjon og økte renter – utover forventningene. Europa sliter fortsatt med kursutviklingen, mens Asia og USA har hatt en solid oppgang siste måned. Det er stor tiltro til myndighetsstimulerte tiltak i Kina. En årsak til den store oppgangen i særlig tek onsdag, var Fed-sjefen Powells utsagn om at rentehevingen kanskje ikke blir så kraftig som tidligere forventet, og at vi nå er rett under et normalrentenivå. Renten (10 år US) ligger nå rundt 3,0%. Forventede antall “normal-rentehevninger” for 2019, US, har gått ned fra 1,6 til ca. 1,0. Ellers tror verden mer eller mindre på samtaler mellom Trump og Xi Jinping, og – gitt et positivt utfall – at dette kan dempe nivået på handelskrigen.

Ellers har jeg til tider skrevet om at den enkelte må ta en vurdering om han skal flytte beholdingen til Aksjesparekonto (ASK) med opprinnelig frist for melding til Nordnet om dette i dag. Jeg har dog antydet at jeg så langt anbefaler å forbli på Investeringskonto. Men – denne uka bestemte Stortinget at fristen for skattefri overgang til ASK utsettes ytterligere ett år, og saken ble med ett mindre aktuell igjen. Ta kontakt dersom du ønsker en konkret vurdering.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.