Med Trump i stolen kommer utfordringene på rad.

Signaler om økte tollsatser til 25% på import av div. varer fra Kina, skremmer markedene og Kina – og USA er av ukens tapere. Uheldigvis har vi hatt deler av kapitalen i disse markedene og har derfor sett en nedgang siste uke. Vi har derfor tatt grep og Kina-fondet er nå solgt. Vi sitter nå igjen med kun x og y. x går fortsatt bra tross en utflating også her de siste to mnd. Det samme kan sies om y-fondet, men her er utslagene klart større og særlig for en ukes tid siden gikk det ned. Nå pendler det opp igjen. Et krevende farvann der oljenasjoner som Norge, Gulf-landene og Brasil har klart seg relativt bra. Nå ser vi også at land som India og Vietnam har oppgang, delvis som følge av tidligere fall men også som følge av at de er alternative produsenter til et toll-stresset Kina. 


Jeg er nå i en utprøvingsfase for børsnoterte fond – fond basert på indekser (renter, aksjer, råvarer, mm) og handlet som enkeltpapirer. Disse er billigere og raskere enn ordinære fond, og kan rettes mot langt mer spesifikke geografier/bransjer. Utprøvingen så langt er positiv, og det kan være aktuelt å ta ETF (exchange traded funds) i bruk også for kunder. For enkelte krever det tilpasninger. Ta kontakt for å få vite mer.


For de som synes det går vel fort i svingene, nevnes det at renteporteføljen pt har gitt 3,4% hiå – på en meget stabil trend.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.