Intensiteten i markedet er tydelig. Etter en solid og nær samordnet oppgang i markedene fra 27.des 2018 til utgangen av feb. i år, har mars vært mer avventende og variabel. Brexit og handelssamtalene USA-Kina er ved opprinnelig tidsfrist, og inpulser rundt utviklingen påvirker daglige  markedene. Samtidig er et historisk tegn på at resesjon er i anmarsj – invertering av den amerikanske rentekurven – etablert. Det betyr at de korte rentene (3mnd) nå er høyere enn 10 års statsobligasjoner. Dette skremmer noen, men samtidig sies det at forutsetningen rundt hendelsen denne gang er forskjellig fra tidligere. Bla er langrenten svært lav, samt at sentralbanken oppfattes å ha kontroll på styingsrenten. 

Vår posisjonering i dette – som alltid – vanskelig terrenget er å “følge vinden”. Det betyr at vi delvis er på 100% intensitet via teknologi og delvis er noe mer dempet ved å følge Kina, India, Russland og Brasil. Teknologi viser “luftlommer” men går bra, BRIK-landene viser store individuelle variasjoner men forvalter samkjører dette på en god måte. Det er ingen tvil om at Kina er mest i støtet, men potensialet ligger også hos de andre og kanskje er forvalter best egnet til å balansere dette…? 11,6% opp hittil i år.

En ting vil jeg fremheve – vår lavrisiko-portefølje. Tidligere var dette kun renter, siden et par måneder siden er eiendom og hedge inkludert med 1/3 på hver. Avkastningen hittil i år er på 6,4%! Se på underliggende graf, der det sammenlignes med Oslo Børs fra starten på porteføljen (sept 17), og vurder hva som har gitt mest avkasting i forhold til risiko, samt hva som har skjedd de siste måneder….

Balansert risiko fra sept 17 til mars 19. OBX i lilla.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.