-For dette er jo spennende! Vi lever med verdens næringsliv, det er utvikling og innovasjoner, det er utfordringer, det er politikk, det er naturkatastrofer, det er terror, det er sentralbanker…og mye mer! Her er du med, rett inn på bankkontoen!

Pt er vi på 12% hiå. Nær nivået for de siste to kalenderår, og på målsatt avkastning. Stabiliteten (risiko) har kanskje vært relativt mer fremtredende enn avkastningen (std.avvik nær 7%), slik at forholdet mellom avkastning og risiko (Sharpe-ratio) har blitt meget bra (nær 2,0). Dette gir forhåpentligvis trygghet og forutsigbarhet for pengene, og gjør at vi distanserer oss fra begrep som gambling, tape alt osv.

Juledagene har vært rolige. Men det er nok av spørsmål foran 2018. Oljeprisen stiger (nå $66), tar NOK følge opp? Bør vi derfor vekte ned globale aksjer? Hva finner Trump og Kim Jong-un på? Vil Asia og Kina spesielt fortsette å være på avkastningstoppen? Vil Wall-Street fortsette å levere nye rekorder? (den 71. for året i romjulen). Fortsetter Afrika fremgangen? Hva er situasjonen med bitcoin og andre kryptovaluta om ett år?

Til slutt en lokal oppfordring: Sparebanken Østlandet etterlyser mer innovasjon og utvikling i et Innlandet som har de beste forutsetninger! Hopp inn i det! Godt nytt år!

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.