-Da går året 2016 mot slutten. Vi har vært igjennom store skiftninger i utvikling av porteføljen. Fra en dramatisk dårlig start med 15-16% nedgang fram til 10.februar der særlig usikkerhet rundt Kinas økonomi bidro, via en gjennvinning fram til ettervinteren, en utflating på våren, en begynnende vekst fra slutten av mai, fall grunnet Brexit-sjokk og usikkerhet i slutten av juni, stabil vekst i porteføljen fram til verden innså at Trump kunne bli – og ble – president 8. nov. -Deretter boost i markedet grunnet dette fram til en utflating siste halvdel av desember.
Vi ligger an til ca 10% porteføljevekst i 2016. Et ok resultat. 2015 ga 12%. Siden oppstart 1.sept. 2014 har porteføljen steget rundt 42% eller 16-17% pa. Årets børsvinnere er Russland, metall/mineraler og Brasil, alle med en vekst i NOK på 40-60%.
Hva nå, 2017? Eksperter tror på en fortsatt moderat økonomisk vekst. Tema for året er blant annet om olje- og andre råvarer fortsetter prisstigningen. Hva med Kina, som vi har hørt relativt lite om en stund. Fortsetter veksten? Vil USA videreføre en påbegynt rentehevning? Er den europiske økonomien sterk nok til det samme? -Er i så fall Storbritania først ute? Brexit i praksis? Vil dollaren styrkes ytterligere utfra et pt høyt nivå? Får Trump mulighet til å gjennomføre sine uttalte ønsker? Hvordan påvirkes fremvoksende økonomier, som for første gang på flere år opplevde en børsvekst?
Vi gjør en justering på porteføljen. Selger fond a til fordel fond b og fond c. Den største usikkerheten er om veksten i Russland/Øst-Europa fortsetter. Likeså er valuta fortsatt vanskelig. Faller dollaren tilbake blir mer lokale investeringer mer attraktive.
Takk for følget gjennom 2016. Håper på god kontakt gjennom 2017!
Børsvinner Russland, neppe moralsk vinner…

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.