Det er ikke hver dag det kun er blå sifre å se i porteføljeoversikten. En slik dag er det i dag. Godt hjulpet av kronesvekkelse (USD +2% , Euro +1% siste uke) er kursene igjen tilbake til årsbeste (8,7%).

x har levert i hele år og dekker ca 1/6 av porteføljen. Gjengangeren y og nykommeren z er i godt driv. n middels, mens våre m og o fond fra SEB ikke har kommet i gang enda. Noe kjedelig å ikke ha vært i teknologi siste to måneder, da bransjen har vært en vinner. Siden teknologi svinger relativt mye, er det avgjørende å komme inn på lave nivåer. Dette klarte vi ikke i denne syklusen, og risikoen for inngang nå anses å være vel høy.

Risikomessig består portfølja av fire fond som kan defineres som lav-risiko (innen aksjer) og tre fond med middels til høy risiko. Dette gjør at portefølja samlet sett har lav risiko (st.avvik 7 – som eiendom/obligasjoner), og vi får et godt forhold mellom avkastning og risiko (Sharpe-ratio 1,9, pt). Jeg jobber stadig med nye tilnærminger for bedre porteføljedrift, både med flere og færre fond i portefølja. Timing er uansett den mest krevende øvelsen!

Både den norske, svenske og europeiske sentralbanken har hatt møter denne uke. Til tross for god driv i økonomiene avventer man renteheving i større grad enn markedene forventer. Dette er en viktig årsak til de valutaeffekter som nevnes over. Og ser vi bort fra valutaeffektene, viser flere fond tegn på nedadgående kurve. Igjen, toppnivåer er krevende og vi er varsomme.

Kanskje en tur til ett av verdens mer eksotiske og rimligste ferieland – Iran (bildet) –  frister for helgen …

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.