-Endelig gode nyheter. Som antydet kunne vi stå ovenfor en vending i markedet. Etter sist månedsskift her det vært en ujamn og geografisk/bransjemessig betinget utflating og oppgang i verdensmarkedet. Særlig etter torsdagens  møte i den europeiske sentralbanken løsnet det i aksjemarkedet, og torsdag og fredag var gode dager. Årsaken er at ECB viderefører sine pengepolitiske stimulanser i minst samme takt som tidligere meldt.  Også Kina kom fredag med signaler om ytterligere stimulanser, inkl. sin 6. rentenedsettelse siden august!

Dollar og råvare/vekstmarkedsvaluta har hatt en sterk utvikling de siste dagene, mens euroen har ligget flatt. Det siste som følge av overnevnte stimuli som betyr lavere rente og svekket valuta. DNB har forøvrig oppdatert sine valutaprognoser i dag, og tror på en topp i USD og EUR på hhv 8,98 og 9,70 i januar.
Optimismen er nå tilstede, og også vår portefølje har begynt oppgangen med +2% sist uke slik at vi nå ligger på ca 4% hiå. Jeg har redusert eksponering  og byttet fond innen x. Eksponeringen er økt i y og en ny posisjon i z. -Et solid SMB-fond med meget gode resultater. Ellers dukker det stadig opp nye gode fond på radaren. Markedsmessig er det mange områder som går nå. – Asia og USA særlig, Europa/Norden henger godt med, samt at Øst-Europa stiger. Lettere å finne unntakene de siste uker; helse og Latin-Amerika. Helse har siden månedsskiftet ligget i startgropa, men har – med unntak av fredag – slitt med å komme ut av den…
-Måtte det fortsette! – Er 10% innen rekkevidde før jul?
Skjermbilde 2015-10-27 11.19.34

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.