Jeg har de siste par uker vært skeptisk til den videre utvikling i markedene. Det ser det ikke ut til å ha vært grunn for! Siden midten av mars har vi hatt nærmere 4% oppgang i porteføljen, mye av dette har kommet etter påske! Ta en titt på porteføljen, den bør være på all-time-high! Ja, USD er på et høyt nivå (8,59) og ikke minst Euroen (9,35 – høyest siden aug.16), men selskapene, sentralbankene, politikere og investorer har også bidratt!
Nasdaq er på høyeste nivå noensinne, S&P 500 nær det samme, men det er Europa som formelig her eksplodere de siste dagene. Emanuelle Macrons seier i første runde i det franske valget, og sannsynligheten for endelig seier, er grunnen til fornyet tro på den europeiske unionen og hva dette innebærer for økonomien i Europa.
Vi har sett dette ved at våre fond i Europa, Norden og Øst-Europa har steget rundt 4% siste uke. Også teknologi har blitt trukket med i rusen, 3,6% opp. Asia, helse, Norge og framvoksende økonomier falt bak, men alle med høvelige resultater. Trumps lenge annonserte skattereform synes nå å bli lagt frem, og sammen med gode selskapsresultater og en vekst i boligprisene i USA på 6% siste år, skaper det optimisme!
Nyt dagene, som også ser lysere ut!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.