Vi satser høyt og tar derfor risiko. Dette har vi fått føle på kroppen siste uke. Siden vi er diversifisert er det kun en samlet marginal nedgang på 0,3%. Men x og y har vært utsatt for kraftige bevegelser, og denne uke er det primært z som har holdt oss oppe.

Farten i det globale markedet har roet seg noe siste uke, og Norge har falt mer enn vår portefølje (-men pt opp 2% i dag). Det hindrer ikke Norge fra å være et av de bedre markedene hittil i år. Vårt fond æ leverer fortsatt. Om Norge har vært et av de beste markedene, er det motsatte tilfelle med z. Men vårt z-fondet overpresterer, og henger fortsatt med. Som tidligere nevnt er y et fyrtårn for de globale aksjemarkeder, men der smalt det forrige uke med en nedgang på rundt 4%. Men få snur seg raskere enn y , og vi er med videre. x er bekymringen. X-indeksen har falt 13% siden toppen for to uker siden, og det gjør april til en av de verste måneder på år. Vi har fått med oss halvparten av dette etter inngangen for ca en uke siden. “Sell in May and go away” er populært i x. Imidlertid er det tegn som tyder på at vi er nær en bunn, men grunnet 1.mai-feiring vil kjøpene ikke ta seg opp før etter dette. Veksten i årlig BNP er høyere i x(ca 7%) enn i z(ca 6%), og x regnes som det “nye” z. Markedet har vært av verdens beste på 6 mnd til 3 års horisont. Vi forblir.

Stadig sterke US-makroøkonomiske nyheter gir fortsatt renteoppgangs-bekymringer i på Wall Street, og er hovedårsaken til “berg-og dalbanen”. Den amerikanske 10-årsrenten er nå over 3%. I slike markeder er det viktig å være tålmodig. NOK har forøvrig – noe overraskende – svekket seg siste uke.

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.