På den ene side kan vi si at børsåret har åpnet fantastisk. – Flere fond og markeder har – i LOKAL valuta – hatt en oppgang på rundt 10% eller mer (Vietnam, Russland, Kina, Brasil). På Wall Street settes det fortsatt rekorder. På den annen side har dollaren falt nær 8% og er på sitt svakeste (handelsvektet) på 3 år. Euro er ned 3,5% hiå. Dette anses gunstig for USA da det letter eksporten eller like gjerne demper importen. Det siste er en del av Trumps “Make US great again” og således en villet utvikling. Men for verdensøkonomien er ikke isolasjon, egoisme og tollmurer bra, noe Trump vil få høre under ukens World Ec Forum i Davos. Asia falt i natt som følge av lavere forventet eksport (relativt dyrere asiatiske varer) og innføring av amerikansk straffetoll. Ellers har Trump halet i land en midlertidig budsjettavtale, og USAs administrasjon fortsetter sin drift. Og i Norge holdes styringsrenta fortsatt på 0,5%, noe den forventes å gjøre også det kommende året.

Høye “bruttotall” i globale investeringer reduseres altså til begrensede “nettotall”/avkastning i NOK. Men siden avkastningen på Oslo Børs ligger rundt 2,3% har heller ikke norske fond nødvendigvis blitt løsningen. Vi har pt x norske fond i porteføljen.

Etter den siste bytterunden siste uke har vi derimot fond i xyz. Jeg mener de valgte fondene i sine respektive markeder nå er ekstremt bra, usikkerheten ligger primært på hvilke deler av verden som “går”. n er området som har prestert svakest en stund. p er fortsatt på topp. Av spennende fond som er i skuddet er “k”…

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.