Siden Trump twitret om hardere skyts i handelskrigen med Kina i begynnelsen av mai, har det vært uro og frykt – med resulterende fallende kurser. Dette har særlig gått ut over Kina og Asia. Dette har medført at vi nå har solgt oss ut av Kina-fondet og er “all-in” i US. Som normalt under uro er det de brede, globale fondene som faller minst. -Også denne gang. Men helse, eiendom og etterhvert India og Russland har også klart seg meget bra. US klarte seg også lenge bra, men problemene har eskalert siste uke. I dag, fredag, er det dog lysglimt igjen. Det er ikke snakk om havari, rundt 5% ned siste mnd og nå på ca 10% hiå. Vår medium-risiko portefølje (eiendom, hedge og high yield) har som forventet klart seg bra, nær uforandret siste mnd og nå 7% hiå. 

Mer spesifisert er at ytterligere tema enn tollsatser er blitt en del av handelskrigen. Huawei og andre teknologi-selskaper trekkes inn, noe som kan føre til ytterligere eskalering og frykt. I tillegg går det mot “hard Brexit” når Boris Johnson er favoritt til å ta over i UK – og amerikanske makrotall har kommet inn under forventning. Amerikansk aksjer er blitt valgt som en siste skanse før resignasjon da “dirigenten” er Trump – og plutselig kan det bli fart på taksstokken igjen…For eksempel når han ser at han trenger ikke bare mange amerikanske arbeidsplasser, men også fortsatt sterke børskurser – for gjenvalg. 

Som nevnt finnes det altenativer for mindre stress og mer stabil utvikling. High yield-obligasjoner er en mulighet vi bruker. Under ser du en illustrasjon som viser muligheter:

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.