Marginalt ned siste uke, men vi klarer oss relativt bedre enn verdensindeksen. USD og Euro har falt noe, til pt. hhv. 7,88 og 9,30. Det har nå vært tungt i markedene siden 10. juni, og dollarfallet er hovedgrunnen. Ellers har det ikke vært de største politisk-/økonomiske skrellene, og det er primært Trumps gjennomslagskraft som det i varierende grad spørres om. Økonomien går fortsatt gjennomgående godt, men renteoppgangen synes i USA å gå litt saktere enn forventet. Risikoindikatoren er imidlertid på nivåer som vi over tid sist så i april, noe som innvirker negativt på kursene.

Jeg er ikke fornøyd med utviklingen og har derfor tatt grep. I disse dager reduseres antall fond i porteføjen fra 10 til 7, og vi spisser i større grad mot x og y. Færre fond betyr mindre diversifisering mot verdensindeks, og større opp- og nedsider. Fondsbytte i prosess gjør at det vil vises at det er frie midler tilgjengelig i portefølja. Midlene er imidlertid båndlagt til de nye kjøpene.

Vi er i ferd med å få et par-tre nye kunder. Dette er delvis takket være at dere som kunder har gitt anbefalinger til andre. Jeg takker for denne tilitten og gir – som det står på hjemmesiden – fradrag i rådgivningsprisen for alle som bidrar til nye kunder. Takk!

En annen praktisk sak. I juli fikk alle kunder en melding på sin konto om at de må svare på spørsmål om hvitvasking av kapital. Dette er et myndighetspålagt skjema, og jeg anbefaler alle om å gå inn på konto for å utføre dette.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.