Det har vært en sterk periode i aksjemarkedet generelt siden Trump ble valgt til president 11.okt. Oppgangen har vært den mest stabile siden 1993. Men i går fikk vi den første dagen med et fall utover 1% på Wall Street siden innsettelsen. Særlig finans falt mye. Analytikere sier at tvilen til Trumps skattereformer og vekststimulerende politikk kan være årsaken. Enkelte er redd vi kan få en korreksjon i str.orden 5-7%.
Vi har ikke klart å henge med i de internasjonale svingningene hittil i år. Men går det bedre igjen, og vi har hatt en fin utvikling de siste par uker. Som jeg meldte for en uke eller to siden, følte jeg nå at porteføljen var på plass igjen. Det er primært Europa, Norden og Øst-Europa som har vært bra siste måned. Merk også at vi har en 6% oppgang i Øst-Europa inne – som pt ikke er rapportert. Jeg tror ikke vi er mest utsatt i forhold til den vinden som kan komme, teknologi og EM er trolig mest risikabelt. Følger med, men handler ikke etter en dags større fall.
Ellers interessant at norsk SMB begynner å våkne igjen etter en svak start på året. India/Kina/Asia fortsatt årets vinnere. Biotech, Brasil og metaller/råvarer har falt de siste uker. Kredittporteføjen fortsatt stabilt god, nå 2,5% hiå.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.