Du har hørt det før – inflasjonsfrykt, proteksjonisme…Og nå i tillegg anklages Facebook for å ha delt eller ikke passet godt nok på brukerdata for 50 mill brukere – og faller kraftig på børsen. Verdensindeksen er ned ca 5% hiå.

Går vi med i dragsuget? Nei, så langt er vi ca 2,5% foran verdensindeksen og på linje med Oslo Børs. Godt fornøyd med dette. Og det eneste vi får gjort noe med. At aksjemarkedet beveger seg opp og ned vet vi. Og at det over tid stiger, vet vi også. Og det er derfor vi er der. Det er derfor det er den relative prestasjonen som betyr noe. Det er fremfor alt vår vekting i a som holder oss oppe. b har også vært bra, selv om siste uke ble tung. Vi har et bytte på gang – SEB Eastern Europe Small Cap byttes ut etter å ha gitt oss nær 30% avkastning over laaang tid. x kommer inn. Gode relative prestasjoner fra dette fondet, samt fall i avgivende samt frykt for at fremmed valuta vil svekke seg fremover, er årsaker.

Nye viktig økonomiske data i dag da US driftsbalanse kommer inn. Og ikke minst nytt rentemøte i FED; økes renten 3 eller 4 ganger til i år? Mer aggressive (høyre rente) signaler enn forventet kan slå negativt ut.

Det er ved Brooklyn Bridge det skjer…

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.