De globale indeksene nærmer seg nivået fra begynnelsen av mai igjen. Frykten fra en eskalerende handelskrig har roet seg, hovedsaklig fordi både den amerikanske og den europeiske sentralbanken har lagt sikkerhetsnettet klart. Dvs signalisert at de ved behov vurderer å gripe inn med lavere renter og pengepolitiske virkemidler. Trump er klar for å møte Xi Jinping under G20-møtet i Japan, og selv om det er steile fronter og rimelig samstemthet på hver side har verden tro på utvikling på sikt. 

Det som har preget markedene siste uke er i større grad Iran-USA, olje og renter. Temaene gir alle følger for aksjemarkedet da mulig bruk av rentevåpenet er bra for markedet, en mulig konflikt Iran-USA gir økt oljepris, og en økt oljepris kan “smøre” aksjemarkedene. Norges Bank har denne uken satt opp renten 0,25% – til styringsrente 1,25%, og går mot den internasjonale trenden. Dette har styrket krona – og svekket våre investeringer i USD. Også Englands sentralbank har gått motstrøms, og holdt renten uendret. Høyere renter betyr generelt god økonomisk utvikling i Norge.

Den brede amerikanske indeksen S&P 500 er på høyeste nivå noensinne. Oslo Børs har steget, noe vår portefølje også har. Ellers – og noe helt annet. Under ser vi en blid Northug sammen med TV2s Skjelbæk under onsdagens Kirkebakken GP.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.