-Nervøsiteten begynner likevel å roe seg litt ned nå, etter at “Bremain” igjen synes som sannsynlig utfall. Men forrige uke var urolig, men både bunn- og toppdager. Likevel har faktisk både Oslo Børs og verdensindeks hatt en liten oppgang sist uke. Vår portefølje viser en nedgang, sannsynligvis grunnet etterslep i rapportering. Fondene har likevel generelt klart seg bra. x-fondet har overrasket på oppsiden og de y-fondene ser ut – tross sin noe høyere risiko – å gå i balanse. Det samme gjør z. a ser ut til å falle noe, men dette har mindre med britenes valgkamp å gjøre.

Noen har spurt om forrige uke burde ha vært rett tid for å trekke seg ut av aksjer – inntil valget var over. Overvåkning og tilpasning er jo nettopp noe av det forvalter bør vurdere i en slik situasjon. Nå ble det ikke gjort, og pt ser det ut til å være rett. Svaret vet vi dog med sikkerhet ikke før avstemningen, og særlig en exit kan skape brå bevegelser (£ faller, rentene faller, aksjemarkedene faller). Bremain har styrket seg de siste dagene, noe som har skapt oppgang slik at noe av lettelsesrallyet kan være tatt ut.
Svaret i slike taktiske vurderinger ligger i forhold som blir mer og mer klare for meg: Aksjefond kan ikke håndteres som aksjer. Aksjefond har 1) en treghet og uforutsigbarhet i salg/kjøp, og 2) en byttekostnad (selv om om leverandør hevder noe annet). Vedr uforutsigbarhet kan det ved sist bytte vises til at solgt fond fikk kurs fredag mens kjøpt fond fikk kurs etterfølgende onsdag. Dette er det fondsselskapene som styrer, og lite som kan påvirkes fra Nordnet og meg. For meg blir da b+c+d løsningen.
7606917-Union-Jack-with-Houses-of-the-Parliament-silhouette-on-Stock-Vector

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.