Liten tvil om at vi er inne i en noe mer utfordrende fase nå. Det går opp her, ned der, og for en forvalter er det krevende å lese markedet. Typisk for slike markeder er at de globale indeksfondene gjør det relativt best. Den ene årsaken er at de består av de største selskapene i verden og derfor dekker et stort investeringsunivers, det andre årsaken er at at responsen er øyeblikkelig da porteføljen er et speilbilde av markedet.

Derfor, desto mer stabilt markedet er desto enklere er det å skape meravkastning gjennom dyktige forvaltere, valg av marked/bransje og timing. Høsten 2016 var en slik tid. I år var det utfordringer med nye trender i starten av året (ut av Norge og Russland), mens vi nå har en viss uro med lav oljepris, politiske valg, og mer proteksjonistiske holdninger. Perioden februar-april var en mer stabil periode med gode tall.

Dette påvirker også vår portefølje. Nå har det vært relativt hyppige fondsvalg – og mange fond i porteføljen. Siste uke har vi tatt ut både HSBC BRIC og Fondsfinans Global Helse. Inn har kommet/kommer Handelsbanken Kina, Fondita Europe SC og Danske Invest Eastern Europe ex Russia. Per i dag er vi opp 7,6% hiå, Norge er opp 2,8% og Globalt 9,9%. Årsvinner er Tyrkia (+27%), taper er Russland (-17%). Hvorfor?

Bislett Games

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.