Ja, ingen grunn til å benekte at det går bra! Nye 1,8% sist uke, og 10,5% hittil i år. 7,5% så langt i 4.kv.

 

Denne uka er det fond a som har gjort jobben, og følger dermed opp et meget godt år for fondet – pt. 62%. Øst-Europa har som vanlig gjort det bra, mens våre norske fond og EM-fondet har stått ganske stille. Men i motsetning til de siste uker var våre norske fond foran Oslo Børs, som fikk en negativ reaksjon etter en meget sterk høst. Medvirkende til det var at oljeprisen flatet ut etter en periodes stigning. I tillegg satte FED endelig opp renten, +0,25%, og dollaren er nå på nivåer vi ikke har sett den på siden februar. Ofte er det slik at når dollaren stiger, faller oljeprisen. Og motsatt. Også generelt tjener porteføjen på en NOK-svekkelse med ca 40% i utenlandsk valuta.

 

Norge og Kina er nå tilbake i et normalt politisk samarbeide, noe som førte til en boost i en viktig eksportartikkel som fisk. Av bransjer/geografiske områder i vekst ser vi teknologi, Russland, USA/Verden og Norden. Latin-Amerika, Kina, India, Afrika, helse/bio, gull, mf. sliter pt. på børsene.

 

Ellers er det skattemessige saker på gang. Dette kan bety at vi i løpet av 2017 bør gå over fra Investeringskonto til Aksjesparekonto. En usikkerhet her er om vi kan gjøre overføringen til skattemessig kontinuiet, dvs unngå å realsere gevinst ved en overgang. Les mer her. Dette vil vi selvsagt følge opp fremover.

 

Jeg vil med dette ønske deg en riktig God Jul! 2017 får vente da jeg kommer tilbake i romjulen. Den beste gaven jeg kan gi deg er trolig avkastning, den beste gaven du kan gi meg er å tipse potensielle kunder om mulighetene.

 

Og – til alles overraskelse – må vi nok erkjenne at karen til høyre under har vært et viktig bidrag til vekst på særlig de amerikanske børser nå på senhøsten!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.