Vel overstått? Tildels friskt ute, behagelig inne… Også på Oslo Børs har det vært kjølig den siste uka, ned 2,1%. Også verdensindeksen falt, -0,6% samme periode. Vår portefølje derimot, har klart seg bra med en oppgang på +0,6%. Noe av meravkastningen skyldes at et av fondene i porteføjen – som ikke har rapportert siden 31.jan. – nå kom med kurs og en klar merverdi. Dette gjør at vi nå har nådd 2,2% hiå, Norge ligger på negative -0,3% og verdensindeksen på 4,5% hiå. Et ok resultat og særlig gleder det at vår relative avkastning har vært positiv en stund.
Det nærmer seg 100 dager med Trump. Tross fysiske aktiviteter den senere tid, begynner Trump å slite med tilliten til gjennomføringsevne. Etter en klar oppgang fram til 1.mars, har trenden i det amerikanske aksjemarkedet vært nedadgående. Dette får følger for resten av verden, og særlig nå den senere tid har dette blitt synliggjort. Når vi i tillegg husker det gamle utsagnet “Sell in May, and go away” kan det gi grunn til skepsis fremover.
En typisk reaksjon på amerikansk uro er at dette smitter over til de fremvoksende markeder (EM), som generelt er følsomme for amerikansk økonomisk politikk. Dette er trolig en medvirkende årsak til at EM, forøvrig en vinner det siste halvåret, nå har vist en fallende utvikling.  Men, som før, det er alltid markeder og fond som gjør det bra, nå har land som Korea, Baltikum, Sverige, og Mexico stått fram. Teknologi holder som vanlig  farten oppe. En kuriositet: Tyrkia har best avkastning av verdens større børser så langt i år med +17%, Russland svakest med -14% (i lokal valuta).

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.